Longari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Longari
Adriatic Coast 230 BC 3rd century (English).svg
Mbretërimi: 231 – 206 P.E.S
Paraardhës: Mytili
Pasues: Bato Dardani


Longar-i (sundoi 231 - 206 p.k) ishte mbret ilir i Dardanisë. Longari ishte në luftë me mbretër të ndryshëm të Maqedonisë, dhe arriti të pushtojë pjesë të saj. Ishte aleat i Peonëve, dhe i liroi ata në mënyrë që të kishte të hapura rrugët drejt Maqedonisë. Influenca e Longarit u rrit, dhe shumë ilirë të tjerë, ndër ta edhe Mbretëria e Ardianëve, u bashkuan me të.