Jump to content

Lord i drogës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lord i drogës është një lloj shefi i krimit, i cili është në krye të një rrjeti, organizate ose ndërmarrjeje të trafikut të drogës.

Figura të tilla shpesh janë të vështira për t'u sjellë para drejtësisë, pasi ata zakonisht nuk janë në posedim të drejtpërdrejtë të diçkaje të paligjshme, por janë të izoluar nga tregtia aktuale e drogës nga disa shtresa të stafit. Prandaj, ndjekja penale e bosëve të drogës është zakonisht rezultat i infiltrimit të planifikuar me kujdes në rrjetet e tyre, shpesh duke përdorur informatorë nga brenda organizatave.

Kur një grup i lordëve të pavarur droge bashkëpunojnë me njëri-tjetrin, për të përmirësuar fitimet e tyre dhe për të dominuar tregtinë e paligjshme të drogës, ata formojnë një organizatë të quajtur një kartel droge. Formimet e [Karteli i drogës|karteleve të drogës]] janë shumë të zakonshme në vendet e Amerikës Latine.

Lista e lordëve të njohur të drogës

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]