Luan Përzhita

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Luan Përzhita është një studiues, arkeolog dhe historian nga Shqipëria.[1]

Vepra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Kështjella të periudhës së vonë antike dhe mesjetare në pellgun e Drinit (Shqipëria Verilindore), Tiranë, 1992.
  • Fortifikime të shekujve IV - VI në Dardaninë Perëndimore. Tiranë, 2003, (bashkautor).
  • Kukësi - vështrim arkeologjik, Tiranë, 2004.
  • Harta arkeologjike e Kosovës, vol. I, Prishtinë, 2006, (bashkautor).
  • Monumente historike të kultit kristian në dioqezën e Lezhës, Tiranë, 2007, (bashkautor).
  • Qyteza dardane në Kodrën e Pecës, Prishtinë, 2009.
  • Të njohim ilirët, Tiranë, 2009.
  • Mbretëria Dardane, histori e shkurtër e shtetit 2400 vjeçar, Tiranë, 2009, [2] etj.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Luan Përzhita:Instituti i Arkeologjisë në kushte mjerane, punojmë 30 vetë në 4 zyra 10.8.2016. www.sot.com.al, Vizituar më 21.08.2016.
  2. ^ Më gjerësisht, shih, Luan Përzhita: Mbretëria Dardane, Tiranë, 2009.