Lumi Saale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lumi Saale është një lum në Bayern, Thüringen dhe Sachsen-AnhaltGjermani. Me gjatësinë e saj prej 413 km është dega e dytë më e madhe e lumit Elba, menjëher pas degës Moldau. Saale buron në FichtelgebirgeOberfranken, në afërsi të Zellit.