Lumi i Elbës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Elba

Lumi Elba buron ne Çeki (Böhmen), kalon nëpër Gjermani në qytetet Dresden, Magdeburg dhe Hamburg, derdhet në Detin e Veriut. Emri i këtij lumit në gjuhën Çeke quhet 'Labe'. Që të dy emrat kanë të njejtën prejardhje: Në kohën antike, grekët, keltët dhe romakët e quanin Albis, kurse gjermanët Albia.

Lumi Elba me gjatësi prej 1091 Kilometrash rradhitet e 14 me rradhë si lumi më i gjatë në Evropë kurse e 200-ta në botë.