Jump to content

MAC-10

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
MAC-10 (.45 ACP) me shtypës dhe pa karikator.

Modeli 10 i Korporatës Ushtarake të Armatimit, i shkurtuar zyrtarisht si "M10" ose "M-10", dhe më i njohur si MAC-10, është një pistoletë/gjysmë mitraloz, e drejtuar nga mbrapsht, e zhvilluar nga Gordon B. Ingram në 1964. Ajo është e dhomës ose në .45 ACP ose 9mm. Një shtypës me dy faza nga Sionics u projektua për MAC-10, i cili jo vetëm pakëson zhurmën e krijuar, por e bën më të lehtë kontrollimin në automatik të plotë (megjithëse e bën gjithashtu armën shumë më pak kompakte dhe të fshehtë).

Korporata e Armëve Ushtarake nuk e përdori kurrë nomenklaturën "MAC-10" në katalogët e saj ose në literaturën e shitjeve, por "MAC-10" përdoret shpesh nga tregtarët e Titullit II, shkrimtarët e armëve dhe koleksionistët. Për një dekadë, gjysëm-10 Versioni automatik i pistoletës i armës ishte i ndaluar në SHBA nën ndalimin e armëve sulmuese të miratuar nga Kongresi në 1994.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]