Mace Windu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mace Windu është një personazh imagjinar në ekskluzivitetin e Star Wars, i portretizuar nga Samuel L. Jackson në trilogjinë paraardhëse. Jackson më vonë e riprodhoi rolin me zë vetëm në filmin e animuar të vitit 2008 Star Wars: The Clone Wars dhe në filmin vazhdim të vitit 2019 The Rise of Skywalker, ndërsa Terrence C. Carson shprehu personazhin në projekte të tjera, të tilla si seritë televizive të animuara The Clone Wars. Personazhi shfaqet gjithashtu në media të ndryshme kanunore dhe jo-kanonike të Star Wars si libra, komike dhe lojëra video.

Në universin imagjinar të Star Wars, Mace Windu portretizohet si një Mjeshtër Jedi që ulet në Këshillin e Lartë gjatë viteve të fundit të Republikës Galaktike. Ai shquhet për përdorimin e një shpate drite unik me tehe vjollce dhe konsiderohet si një nga Jedi-t më të fuqishëm të kohës së tij, i dyti vetëm pas Yodës. Ai është një mbrojtës kryesor i Republikës gjatë Luftërave të Kloneve, edhe pse konflikti e bën atë të vërë në dyshim bindjet e tij më të forta. Windu zhvillon një marrëdhënie antagoniste me Anakin Skywalker, për shkak të kundërshtimit të tij fillestar ndaj trajnimit të tij si Jedi dhe më vonë për mohimin e gradës së Mjeshtrit Jedi, që rrjedh nga natyra e paqëndrueshme dhe tendenca e Anakinit për të lejuar që emocionet të mjegullojnë gjykimin e tij. Kjo kontribuon që Anakin përfundimisht të tradhtojë Jedi dhe të kthehet në anën e errët të Forcës pasi ka ndihmuar Lordin Sith Darth Sidious të vrasë Windu.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]