Malet e Hasit me Pashtrikun

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Pashtriku

Malet e Hasit me Pashtrikun janë male në Kosovë që fillojnë nga Qafa e Morinës e deri në luginën e Drinit të BardhëVërmicë.

Këto male shtrihen në mes të luginës së Drinit e ValbonësShqipëri dhe luginës së Erenikut e DrinitDukagjin.

Këto male janë më të ulëta, në to gjenden dy qafa: qafa e Morinës dhe qafa e Prushit dhe përfundojnë me malin e Pashtrikut me 1988 metra lartësi i cili është i zhveshur dhe shkëmborë, me forma karstike dhe me pak ujë sipërfaqsor.

Këtë grup malesh e përbëjnë pos Pashtrikut edhe Mali i Kunorës, Mali i Zanit, Mali i Plumbit dhe Mali i Zinit.