Manët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Manët ose manejët ishin një fis ilir. Emri i rrethit Manusha (Manuša) të Splitit është i lidhur me këtë fis ilir, dhe sipas tyre edhe Kanali Brač është quajtur Sinus Manius në kohën Romake. [1]

Në Manushë ekziston edhe një lokacion arkeologjik që lidhet me këtë fis, i njohur ose i quajtur Piktura Ad basilicas. Ndodhet pranë ndërtesës komunale, më saktë në administratën e ujësjellësit. Ky është lokacioni më i vjetër arkeologjik në Split, madje 400 vjet më i vjetër se Pallati i Dioklecianit. Ka plane për ndërtimin e kompleksit rezidencial "Ad bazilica pictas" në vendin e këtij lokacioni arkeologjik.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Arheološki lokalitet "Ad basilicas pictas", Taima Rizmondo