Manushaqja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Viola
Viola sororia 'Albiflora'
Viola sororia 'Albiflora'
Klasifikimi shkencor
Mbretëria: Plantae
Ndarja: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Rendi: Malpighiales
Familja: Violaceae
Gjinia: Viola
Species

List of Viola species

Varietet i Viola Sororia

Manushaqja ose në disa raste viola ose violeta ose vjollca është bimë me lule nga familja Violaceae, që përbëhet nga 400–500 specie të shpërndara në vise të ndryshme të botës. shumica e specieve rriten në hemisferën veriore por disa lloje janë gjetur edhe në Hawaii, Australi, dhe në Ande në Amerikën jugore.

Akkerviooltje opengesprongen doosvrucht.jpg
Viola x hybrida 'Clear Crystals Apricot', SC, Vic., 15.9.2007.jpg