Markhori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Markhori është një lloj dhie ,që gjendet në Azine Qendrore,kryesisht vargmalet Himalaje.Ka brirë në formë spirale në,dhe gëzof ngjyrë gri.Peshon 80-110 kg,dhe lartësia deri te kreshta është 90-100cm te mashkulli,me pak te femra.Briret mund të behen nga 0.50-100 cm.Ka nje mjekerz afërsisht 20cm.Jeton në kope 6-15 kokë. Nga Noelio Malasi.