Marshimi i grave në vitin 2017

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Marshimi i grave përfaqëson protestën mbarëbotërore më 21 janar 2017, për të mbrojtur të drejtat e grave dhe çështje të tjera, duke përfshirë reformën e imigracionit, reformën e kujdesit shëndetësor, mbrojtjen e mjedisit natyror, të drejtat LGBTQ, drejtësinë racore, lirinë e fesë, dhe të drejtat e punëtorëve. Tubimet kanë pasur për qëllim Donald Trump-in, inaugurimin së fundmi të Presidentit të Shteteve të Bashkuara, dhe veçanërisht në deklarimet e tij, dhe pozicionet që konsiderohen si anti-grave apo në mënyra të tjera të ndëshkueshme.[1][2]

Protesta e parë u planifikua në Washington, D.C., dhe u njoh si Marshimi i grave në Washington (Anglisht: Women's March on Washington).[3]

Vendet[redakto | përpunoni burim]

Shënime[redakto | përpunoni burim]

Referimet[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Weaver, Courtney; Rennison, Joe; Whipp, Lindsay; Bullock, Nicole (January 22, 2017). "Hundreds of thousands gather in US cities for Women's March". Financial Times. Marrë më January 22, 2017. 
  2. ^ Malone, Scott; Gibson, Ginger (January 22, 2017). "In challenge to Trump, women protesters swarm streets across U.S." Reuters. Marrë më January 22, 2017. 
  3. ^ Tolentino, Jia (January 18, 2017). "The Somehow Controversial Women's March on Washington". The New Yorker. Marrë më January 20, 2017. 

Për lexim të mëtejshëm[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]