Medalja e Nderit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Medalja e Nderit është dekorata ushtarake më e lartë e Forcave te Armatosura Amerikane dhe dhurohet për të njohur ushtare, marinare, marinsa, pilote ushtarake, gardiane dhe rojtare bregdeti amerikane të cilët janë dalluar për veprime trimërie. Medalja dhurohet nga Presidenti i ShBA-se (kryetari i forcave të armatosura) dhe prezantohet "në emër të Kongresit Amerikan". Shpesh, por jo saktësisht, quhet Medalja Kongresionale e Nderit. Ka tre lloje të medaljes, një për çdo degë kryesore të Forcave të Armatosura Amerikane: Marina, Forca Ajrore dhe Ushtria.