Medh-hebet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Medh'hebet janë shkolla të Jurisprudencës Islame. Katër medhebet më të njohura dhe më të përhapura janë :

Medh'hebi Hanefi[redakto | redakto tekstin burimor]

Medh'hebi Hanefi është shkolla e Jursiprudencës Islame e themeluar nga Imam Ebu Hanife .

Medh'hebi zyrtar i Komunitetit Musliman Shqiptar është ai Hanefi

Medh'hebi Hambeli[redakto | redakto tekstin burimor]

Medh'hebi Hambeli është shkolla e Jursiprudencës Islame e themeluar nga Imam Ahmed ibn Hambel.

Medh'hebi Shafi'i[redakto | redakto tekstin burimor]

Medh'hebi Shafi'i është shkolla e Jurisprudencës Islame e themeluar nga Imam Shafi’u.

Medh-hebet ne bote

Medh'hebi Maliki[redakto | redakto tekstin burimor]

Medh'hebi Maliki është shkolla e Jursiprudencës Islame e themeluar nga Imam Maliku.

.