Mehmet Cungu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mehmet Cungu inxhinier, figurë e njohur e diasporës në ShBA. Ishte aktivist i Federatës Vatra dhe bashkëpunoi me shtypin e kohës, gjithashtu bëri shumë përkthime të veprave të autorëve shqiptarë në anglisht, kujtojmë "Bagëti e Bujqësi", si dhe hartoi disa memorandume për Shqipërinë, përfshirë këtu dhe monografinë "Demokraci apo diktaturë". U nda nga jeta në 14 gusht 1983.