Mihael (kryengjël)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Mihael, ose Mikael (emri i të cilit përkthehet "Kush është si Zoti ?") është një nder kryengjejt e Parajsës. Ai njihet si Gjenerali i Ushtrisë së Zotit dhe si engjëlli që dëboi Luciferin nga parajsa, një engjëll mëkatar i cili donte të sfidonte të Plotfuqishmin. Është kryengjelli me i fuqishëm i Parajsës dhe komandanti i Serafimeve, engjëj me gjashte krahë, të cilët qëndrojnë pranë Zotit. Në art, pasqyrohet duke mbajtur një peshore ose duke mundur Luciferin.