Mihal Prifti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Mihal Priftin, me origjinë nga Lunxhëria e Gjirokastrës ka qenë zëvendëskomisar i Brigadës së Parë Sulmuese dhe më tej komisar i Divizionit të Dytë. Në mars 1945 emërohet sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave. Mihal Prifti, ish-ambasadori i parë shqiptar në Bashkimin Sovjetik dhe në Kinë në vitet ’40-‘60, ndërroi jetë si pensionist më 16 mars 1986 në moshën 68-vjeçare.