Jump to content

Ministria e Mbrojtjes (Maqedoni e Veriut)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Ushtrisë së Republikës së Maqedonisë.

Ministria e Mbrojtjes e Maqedonisë së Veriut (maqedonisht: Министерство за одбрана на Македонија) është një agjenci maqedonase e cila mbikëqyr menaxhimin e Ushtrisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ministria koordinon kryesisht politikën e mbrojtjes së vendit, duke korresponduar rregullisht me Presidentin dhe Kryeministrin. MORM komandon ARM-në përmes Shefit të Shtabit të Përgjithshëm (SHKSH).

Struktura e Departamentit

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Departamentet administrative në MORM ndihmojnë në organizimin dhe realizimin e prioriteteve të ministrisë.[4] Departamentet e mëposhtme janë nën komandën e MORM:

 • Departamenti për Mbështetjen e Ministrit
 • Departamenti për Komunikim, Analitikë dhe Mbështetje Operative
 • Departamenti i Auditimit të Brendshëm
 • Departamenti për Inspektim në Mbrojtje
 • Departamenti për Politikë dhe Planifikim
 • Departamenti për Bashkëpunim Ndërkombëtar
 • Departamenti për Bashkëpunim civilo-ushtarak
 • Departamenti për Çështje Juridike
 • Departamenti i Burimeve Njerezore
 • Departamenti i Financave
 • Departamenti i Logjistikës
 • Departamenti i Pasurive të Paluajtshme
 • Departamenti për Shërbime dhe Turizëm, Motor Pool dhe Mirëmbajtje
 • Departamenti i Prodhimit të Specializuar
 • Departamenti C-4
 • Muzeu Ushtarak
 • Aviacioni Ushtarak

Lista e Ministrave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ministri i parë maqedonas i mbrojtjes ishte Trajan Gocevski, i cili ishte në detyrë në vitin 1992. Vlado Popovski dhe Vlado Buçkovski u rizgjodhën për postin që do të thotë se ata kanë shërbyer për dy mandate secili. Ministër për kohën më të shkurtër ishte i pari Trajan Gocevski, ndërsa për periudhën më të gjatë ishte Vllado Popovski.

Më poshtë është lista e të gjithë Ministrave të Mbrojtjes të Maqedonisë së Veriut:

https://en.wikipedia.org/wiki/Minister_of_Defense_(North_Macedonia)

Ministria e Punëve të Brendshme (Maqedonia e Veriut)