Mitt Romney

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stampa:Pp-veprim-indef Stampa:Pp-gjysmë Stampa:Përdorni datat mdy shtator 2012 {{}} Artikulli zgjedhura

Mitt Romney

Stampa:Mitt Romney seri

<-! SHËNIM PËR Lead: Para se të marrë parasysh ndonjë ndryshim në krye, ju lutem konsultoni konsensusin e themeluar në Talk: Mitt_Romney/GA2 # Politikani dhe diskutimi i vjetri në Talk: Mitt_Romney ->

"Willard Mitt Romney ' (lindur 12 mars 1947) është një biznesmen amerikan, i cili ka shërbyer si 70 guvernatori i Massachusetts 2003-2007. Ai ishte Partisë Republikane nominuar për Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës2012 Zgjedhjet.

Ngritur në Bloomfield Hills, Michigan, nga prindërit e tij Lenore dhe George W. Romney, Mitt Romney dhe kaloi dy vjet e gjysmë në France si Mormone misionar filluar në vitin 1966. Ai u martua me Ann Davies në vitin 1969, me të cilët ai ka pasur pesë fëmijë. Nga 1971, Romney kishte marrë pjesë në fushatat politike të të dy prindërit e tij. Në atë vit, ai fitoi një Bachelor i ArteveBrigam Jang dhe në vitin 1975, një të përbashkët Juris Doctor dhe Master i Administrimit të BiznesitHarvardit. Romney pastaj hyri në [[]] Management Consulting industrisë dhe në vitin 1977 ai siguroi një pozicion në Bain & Company. Më vonë e saj duke shërbyer si shefi ekzekutiv, ai ndihmoi të çojë kompaninë nga kriza financiare <- kjo është mbështetur nga materiale të hollësishme dhe të burimeve në trupin e shkrimit ->. Në vitin 1984, ai cofounded dhe udhëhoqi kompaninë e spin-off Bain Capital, një shumë fitimprurës kapitali privat Firma e investimeve që u bë një nga më e madhe e lloji i saj në vend <- kjo është mbështetur nga materiale të hollësishme dhe të burimeve në trupin e shkrimit ->. Me vlerë të konsiderueshme tij neto, vlerësohet në vitin 2012 në $ 190-250.000.000, ndihmuan në financimin e fushatave mëparshme e tij politike <-.! Kjo është mbështetur nga materiale të hollësishme dhe të burimeve në trupin e shkrimit, i cili thotë se ai nuk është vetë-financim në vitin 2012 - ->

Aktive në Kisha e Jezu Krishtit e Shenjtorëve të Ditëve të Mëvonshme, Romney shërbeu gjatë karrierës së tij të biznesit si peshkop i lagjes së tij (kreu i asamblesë së tij lokale) dhe pastaj [ [Stake (LDS Church) | Presidenti i kunjit]] në zonën e tij në shtëpi pranë Boston. Pasi largohet nga Bain Capital dhe rolin e udhëheqjes lokale e tij në kishë, ai konkurroi si kandidat republikan në [Zgjedhja [Senatit të Shteteve të Bashkuara në Masaçusets, 1994 | 1994 zgjedhjeve në Masaçusets për Senati i SHBA]]. Pas humbjes në detyrë i vjetër Ted Kennedy, ai rifilloi pozicionin e tij në Bain Capital. Vite më vonë, një masë e suksesshme si President dhe CEO i Komitetit Salt Lake Organizimi Komiteti për 2002 Winter Olympics çuar në një rinisjes së tij politike karrierës.

Guvernatori zgjidhet nga Massachusetts në vitin 2002, Romney ndihmuar zhvillimin dhe miratimin në ligj Massachusetts kujdesit shëndetësor reformës legjislacionin, i pari i këtij lloji në vend, e cila ka dhënë pranë universale shëndetin qasje përmes sigurimit të nivelit shtetëror subvencioneve dhe mandatin mandatet individuale për të blerë sigurim. Ai gjithashtu kryesoi eliminimin e deficitit të projektuar një $ 1,2-1500000000 përmes një kombinimi të shkurtimit të shpenzimeve, tarifat u rritën dhe mbyllja e korporatave shteg tatimore s. Romney nuk kërkojnë rizgjedhje në vitin 2006, në vend duke u përqëndruar në fushatën e tij për nominim republikan në zgjedhjet presidenciale të SHBA 2008. Ai fitoi disa parësore dhe grupeve por humbi nga të nominuarit eventual, senatori John McCain. Në vitin 2011, ai filloi fushata për 2012 nominim presidencial republikan, përfundimisht fituar grupeve të mjaftueshme dhe paraprake për të qenë nominuar me të zgjedhur të tij [[running mate] ], Përfaqësuesi Paul Ryan. Duke bërë kështu, Romni u bë Mormon parë të jetë një parti e madhe kandidati presidencial. Ai u mund nga Presidenti në detyrë Barak Obamanëntor 2012 zgjedhjet e përgjithshme.