Mjedisi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Mjedisi apo ambienti, është tërësia e rrethanave përreth një organizmi ose grup organizmash, veçanërisht ndërthurja e kushteve të jashtme fizikore, natyrore që veprojnë dhe ndikojnë në rritjen, zhvillimin, dhe mbijetesën e organizmave. Në lidhje me njeriun dallojmë këto mjedise:

  • mjedisi shoqëror,
  • mjedisi kulturor dhe
  • mjedisi natyror.

Thënie[redakto | redakto tekstin burimor]

  • ." David Harold Fink
  • "Njeriu e formon vetveten përmes vendimeve që formojne mjedisin." Rene Dubos
  • "Njerëzit fajësojnë mjedisin e tyre. Por është vetëm një njeri për tu fajësuar -- dhe vetëm një -- ata vetë." Robert Collier
  • "Hapi i parë .." Mark Caine
  • "Ne nuk do të kemi një shoqëri nëse ne shkatërrojmë mjedisin." Tea

kush peshtyn token,ka peshtyre veten e vet ne jemi bijte e tokes dhe toka eshte nena jone duajeni dhe ndihmojeni token sic kujdeset dhe na do ajo


Literaturë[redakto | redakto tekstin burimor]