Mrekullitë e Jezusit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dasma në Kanë: një nga mrekullitë më të njohura të Jezusit ku ai shndërron ujin në verë. Afresk i Gjotos, Padova.

Feja e krishterë quan "mrekulli të Jezusit" disa ngjarje në ungjijtë kanonikë, e në librat e tjerë të Besëlidhjes së Re, mbahen si mrekulli dhe i mvishen Jezusit. Edhe disa nga ungjijtë apokrifë (gr. apokrifa - fshehtazi) dhe gojëdhëna të lindura më vonë rrëfejnë për mrekullitë e Jezusit.

Mrekullitë e Jezusit mund të renditen në mrekulli shëruese, eksorciste, zotëruese mbi natyrën, tre rastet e pagëzimit, Vdekja dhe Ringjallja e Jezus Krishtit dhe të tjera. Për shumë të krishterë mrekullitë duhet të mendohen si fakte historike, ndërsa për të tjerë janë tregime alegorike apo figurative.

Llojet e mrekullive[redakto | redakto tekstin burimor]

Shërimet[redakto | redakto tekstin burimor]

Eksorcizmat apo dëbimi i shpirtrave të keqinj dhe djajve[redakto | redakto tekstin burimor]

Zotërimi i natyrës[redakto | redakto tekstin burimor]

Fuqia mbi vdekjen[redakto | redakto tekstin burimor]

Dituria mbinatyrore[redakto | redakto tekstin burimor]

Shpjegime të ndryshme[redakto | redakto tekstin burimor]

Pikëpamja e krishterë[redakto | redakto tekstin burimor]

Pikëpamja gnostike[redakto | redakto tekstin burimor]

Kritika skolariste[redakto | redakto tekstin burimor]

Pikëpamja islamike[redakto | redakto tekstin burimor]

==Lista e mrekullive të Jezusit==....

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]

(Anglisht) Mrekullitë e Jezusit: kërkim historik.