Naime Beqiraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Naime Beqiraj poete shqiptare, ka lindur më 10 gusht 1967 në Pejë, ku kreu shkollën fillore dhe atë të mesme. Kurse studimet për Letërsi dhe Gjuhë shqipe dhe ato pasuniversitare i ka mbaruar në Univesitetin e Prishtinës. Ka punar gazetare dhe redaktore e kulturës në disa revista dhe gazeta shqiptare. Është anëtare e PEN Qendrës së Kosvës dhe që nga viti 2009 është anëtare e Këshillit Drejtues të RTK-së. Naimja, është padyshim njëra ndër poetet shqiptare që i jep shpirt poezisë. Poezitë e saj janë prezantuar edhe në gjuhë të huaja dhe janë përfshirë në shumë antologji të poezisë shqipe. Njëherit, ajo ka fituar edhe disa çmime letrare për poezinë.