Nasi Lera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fotoporteti
Emri Nasi Lera
Lindur më 22 shtator 1944
Lindur në Korçë
Kombësia Shqiptare
Profesioni Shkrimtar

Nasi Lera lindi në 20 Shtator 1944 ne Korçë. Është shkrimtar bashkëkohor shqiptar, dhe përkthyes. Ai kreu shkollën fillore dhe të mesme në Korçë kurse studimet universitare në Tiranë. Nasi Lera njihet si prozator. Ka botuar vëllime me tregime, novela dhe romane. Nasi LERA ka bere të njohur në gjuhën shqipe shumë autorë të huaj me përkthimet e tij.

VELLIME ME TREGIME E NOVELABORA E FUNDIT (1972)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • ERA E PISHAVE (1976)
 • NISEMI, DJEMA ! (1977)
 • DITE NGA KY SHEKULL (1979)
 • DITA E TRETE (1980)
 • SYTE E DASHURISE (1981)
 • DUAJE EMRIN TEND (1983)
 • TRENI ECTE DREJT DEBORES (1984)
 • TREGIME TE ZGJEDHURA (1985)
 • ULERIMA E HESHTUR (1996)

ROMANE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • GJAKU I PRILLIT (1981)
 • TE JETOSH KOHEN (1984)
 • ORET E QYTETIT TE VOGEL (1986)
 • BALADA E VETVETES (1990)
 • NATA E PREMIERES (1990)
 • NGJALLJA E DIKTATORIT (1992)
 • ANA ZH. (199
 • NJERI PA STINE (1997)
 • SYTE E SOFISE (2011)
 • TE GJALLE DHE TE VDEKUR (2013)
 • TE GJITHE PREMTOJNE PARISIN (2014)
 • TE JETOSH KOHEN (1989)
 • KISHIM NJE ENDERR (2016)

DISA PERKTHIME NGA FRENGJISHTJA TE AUTOREVE FRANCEZE E TE HUAJ[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • ALBERT CAMUS – L'ETRANGER (I HUAJI)
 • MARGUERITE DURAS – L'AMANT (DASHNORI)
 • ANDRE GIDE – ISABELLE
 • RAYMOND RADIGUET – DIABLE AU CORPS (DJALLI NE TRUP)
 • J.M.C. LE CLEZIO – L'ETOILE ERRANTE (YLLI ENDACAK)
 • FRANCOISE SAGAN – LES MERVEUILLEUX NUAGES (MARTESA E ZHOZESE)
 • JACQUES LE GOFF – LA CIVILISATION DE L'OCCIDENT MEDIEVAL (QYTETERIMI I PERENDIMIT MEDIEVAL)
 • SIMONE DE BEAUVOIR – LE DEUXIEME SEXE (VOL. 1 & 2) (SEKSI I DYTE)
 • MICHEL TOURNIER – ELEAZAR OU LA SOURCE ET LE BUISSON (ELEAZARI)
 • MILAN KUNDERA – LA VALSE AUX ADIEUX (VALSI I LAMTUMIRAVE)
 • PATRICK RAMBAUD – LA BATAILLE (BETEJA)
 • MAX GALLO – CESAR IMPERATOR (CEZARI IMPERATOR)
 • DIMITRIJ S MEREJKOVSKI – LE ROMAN DE NAPOLEON (ROMANI I NAPOLEONIT)
 • PASCAL QUIGNARD – VILLA AMALIA (VILA AMALIA)
 • GUY DE MAUPASSANT – YVETTE (IVETA) – LE HORLA (MOTRAT RONDOLI) – VELLIM ME TREGIME E NOVELA
 • PATRICK RAVIGNANT – LE JOURNAL SECRET DE NAPOLEON BONAPARTE (DITARI SEKRTE I NAPOLEONIT)
 • HUBERT NYSSEN – LE BONHEUR DE L'IMPOSTURE (KENAQESIA E MASHTRIMIT)
 • JACQUES PIERRE AMETTE – LA MAITRESSE DE BRECHT (DASHNORJA E BREHTIT) – CHRONIQUE DE MOREE (KRONIKA E MORESE)
 • IRENE NEMIROVSKY – SUITE FRANCAISE (SUITE FRANCEZE) – LE MALENTENDU (KEQKUPTIMI) – LE BAL (BALLOJA) – DAVID GOLDER – LA CHALEUR DU SANG (AFSHI I GJAKUT)
 • GABRIEL GARCIA MARQUES – LE GENERAL DANS SON LABYRINTHE (GJENERALI NE LABIRINTIN E VET) – DE L'AMOUR ET AUTRES DEMONS (PER DASHURINE DHE DEMONE TE TJERE)
 • YASUNARI KAWABATA – LE GRONDEMENT DE LA MONTAGNE (GJEMIMI I MALIT) – LE LAC (LIQENI)
 • JOSE SARAMAGO – DIEU MANCHOT (PERENDIA DORACE) – L'AVEUGLEMENT (VERBERIA) – CAIN(KAINI) – LE VOYAGE DE L'ELEPHANT (UDHETIMI I ELEFANTIT) – L'AUTRE COMME MOI(TJETRI SI UNE) – L'EVANGILE SELON JESUS CHRIST (UNGJILLI SIPAS JEZU KRISHTIT)– L'ANNEE DE LA MORT DE RICARDO REIS (VITI I VDEKJES I RIKARDO REISIT)
 • ISABEL ALLENDE – D'AMOUR ET D'OMBRE (PER DASHURINE DHE HIJE) – PORTRAIT SEPIA(PORTRET NE SEPJE)
 • YUKIO MISHIMA – UNE SOIF D'AMOUR (AFSHI I DASHURISE)
 • KENZABURO OE – UNE EXISTANCE TRANQUILLE (NJE EKZISTENCE E QETE)
 • SHUSAKU ENDO – LA FILLE QUE J’AI ABANDONNEE (VAJZA QE BRAKTISA)
 • JORGE AMADO – TEREZA BATISTA
 • ERICFOSNES HANSEN – CANTIQUE POUR LA FIN DU VOYAGE (PSALME PER FUNDIN E NJE UDHETIMI)
 • LEONARDO SASCIA – TODO MODO (E PERKTHYER NGA ITALISHTJA) - KONTEKSTI

SKENARE FILMASH[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • DUAJE EMRIN TEND
 • TE SHOH NE SY
 • TELEFONI I NJE MENGJESI
 • MENGJESE TE REJA

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]