Ndihmë:OpenStreetMap

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shumë artikuj në Wikipedia përmbajnë koordinata gjeografike të cilat të lejojnë të shfaqësh vendndodhjen në hartë. OpenStreetMap (OSM) është harta kryesore që përdoret. Harta aktivizohet duke klikuar mbi lidhjen "(Harta)" që ndodhet lart në anën e djathtë. Gjithashtu harta përmban fotografi dhe lidhje në artikujt e tjerë të Wikipedias.

Në mënyrë që harta të punojë siç duhet, në shfletuesin tuaj duhet të keni të aktivizuar gjuhën JavaScript. Ja një shëmbull; artikulli Korça.

Legjenda[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Icons osm wikipedia map.png
  • type:landmark (përfshin ndërtesa të ndryshme, kisha, monumente)
  • icon nëse lloji nuk është i specifikuar
  • type:city
  • type:airport
  • type:waterbody
  • type:edu (ook type:building)
  • type:country (gjithashtu type:adm1st dhe type:state)
  • type:forest