Ndihmë:Përmbajtja/Ndjkekja e ndryshimeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qe te gjuajn gjahun e tyre shpendet grabitqare,është e domosdoshme të fluturojne shpejt,të kene shikim të mpreht dhe te jene te shkathet per mbajtjen dhe mbytjen e gjahut.Per kete arsye,tek ata jane te zhvilluar me mjeshtri te ndryshme ne varesi nga lloji i gjahut.Grabitqaret e medhenj fluturojne shpejt,kane sqep te fort dhe kthetra te medha.Shpendet qe gjuajn insekte kane nevoj per sqep te holle.Shpendet qe ushqehen me kufoma jane rast i veqant,mirepo edhe pse nuk kane nevoj qe te mbysin gjahun,nevojitet qe te mund te coptojn.Nder shpendet grabitqar me te njohur jane:pelikanet,shqiponjat,galebet,hutat,kufomngrenesit etj.