Ndihmë:Ndryshime së fundmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Ndihmë > Lundrimi në Wikipedia > Ndryshime së fundmi
Nuvola apps khelpcenter.png
Ndihma

Faqja speciale Ndryshime së fundmi tregon redaktimet e fundit të kryera në Wikipedia.

Struktura[redakto | redakto tekstin burimor]

Ndryshime se fundmi.png

Kjo fletë ju jep shpjegime për ndryshimet më të reja që ndodhin ndër faqet e projektit. Po ashtu në këtë fletë gjeni shpjegime për përdorimin më të lehtë të listave të paraqitura në pasqyrën e ndryshimeve si dhe krahasimet e ndryshimeve.
Ndryshime së fundmi (anglisht: Recent Changes) është një faqe me një listë në të cilën mbahet evidenca e ndryshimeve të fundit në fletat e projektit. Duke përdorur këtë faqe, përdoruesi ka mundësi të rishikojë ndryshimet e veta dhe të redaktuesve tjerë. Kjo faqe mundëson pakësimin e gabimeve dhe shërben për të ndjekur vandalizmat e mundshme. Lidhjen (anglisht: link) mund ta gjeni në çdo fletë të projektit në anën e djathtë poshtë titullit "Shfleto". Po ashtu me shënimin: [[Speciale:NdryshimeSëFundmi]] në tekstet normale mund të krijohet një lidhje për te kjo pasqyrë ndryshimesh. Për të gjetur përdoruesin më aktiv shikoni për emrin e përdoruesit që duket më shumë herë.

Shpjegimi i opsioneve të faqes[redakto | redakto tekstin burimor]

Ndryshime së fundmi - Wikipedia 19-06-07.png

Këtu poshtë gjëndet lista numerike që shpjegon të dhënat e figurës së mësipërshme:
01. Ndryshime së fundmi është një lidhje që të çon te faqja e ndryshimeve më të fundit.
02. Titulli që tregon ndodhjen te faqja speciale e ndryshimeve të bëra më në fund.
03. Kutia e sipërme me disa lidhe të shpejta.
04. Deri në sa ndryshime,redaktime apo modifikime duhen treguar. Për shëmbull: '50' do tregojë vetëm 50 ndryshime të bëra nga përdoruesit.
05. Deri në sa ditë do të tregojë ndryshimet.
06. Trego/Fshih redaktimet e vogla: tregon/fsheh redaktimet e vogla (pika 15) dhe tregon të tjerat.
07. Trego/Fshih përodruesit anonim: tregon/fsheh përdoruesit jo të regjistruar, që nuk kanë hapur një llogari në Wikipedia në Shqip (duket te pika 14).
08. Trego/Fshih përdoruesit e regjistruar: tregon/fsheh ndryshimet përdoruesve që kanë hapur një llogari.
09. Trego/Fshih redaktimet e mia: tregon/fsheh ndryshimet e bëra nga ju.
10. Ndrysh - hist: "ndrysh" (ndryshimet) tregon ndryshimet e bëra në atë faqe, nga versioni i mëparshëm në atë të ndryshuarin. "hist" (historia) tregon historinë e redaktimeve të një flete.
11. Ajo është faqja e ndryshuar.
12. Koha kur është ndryshuar.
13. Sa byte janë shtuar ose hequr. Sa më shumë të shkruhet te artikulli aq më shumë do të rritet ky numër pasi tregon sa përmbajtje është shtuar dhe e kundërta.
14. Ky është përdoruesi që ka bërë ndryshimet. Mund të jetë një përporues i regjistruar ose me adresë IP. ka "diskutimet" (faqja e diskutimeve ku mund të dërgoni mesazhe atij përdoruesi) dhe kontributet (redaktimet që ka bërë ai përdorues).
15. Shkronjat që tregojnë tipin e ndryshimit:

v: Ndryshim i vogël
R: Faqe e re (artikull i ri, etj)
Rv:Faqe e re dhe me përmbajtje jo serioze ose përmbajtje shumë të vogla (si një përcjellim)
b: Ndryshim i bërë nga një rrobot (b - bot)
bv:Ndryshim i vogël i bërë nga një rrobotë
Rb:Faqe e re e krijuar nga një botë
Rvb:Faqe e re me pë të vogla e krijuar nga një robot.

16. Trego/Fshih robotët: Tregon/fsheh robotët që punojnë në Wikipediën në gjuhën Shqipe.
17. Tregon informacione reth ndryshimeve, më mirë e quajtur "përmbledhje"; këto nuk janë gjithnjë të të mbushura nga përdoruesit edhe pse është mirë të vihen.

Opsione shtesë[redakto | redakto tekstin burimor]

URL-ja e faqes Ndryshime së fundmi është http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciale:NdryshimeSëFundmi. Asaj mund ti shtohen kushtet e mëposhtme paraprirë nga simboli & të cilat gjenden edhe në seksionin Zgjedhjet e ndryshimeve momentale.

Opsioni Funksioni
hideanons=1 Fshih redaktimet e përdoruesve anonimë.
hideliu=1 Fshih redaktimet e përdoruesve të regjistruar.
hidemyself=1 Fshih redaktimet e mia.
hideminor=1 Fshih redaktimet e vogla.
hidebots=1 Fshih redaktimeet e robotëve.
hideReviewed=1 Fshih redaktimet e mbikqyruara.
from=x shfaqe redaktimet që nga një kohë e caktuar , p.sh. që të shfaqen redaktimet duke filluar nga dje në mbrëmje specifiko from=2015091412000

(Paraqitet në formatin VVVVMMDDhhmmss shkrtimi: VVVV=Viti, MM=Muaji, DD=Dita, hh=ora, mm=minuta, ss=sekonda)

days=x zeigt nur die Einträge der letzten x Tage an
limit=x zeigt nur die letzten (max.) x Einträge an (Standard = 50 bzw. wie in persönlichen Einstellungen festgelegt)
namespace=x zeigt nur Beiträge zu dem angegebenen Namensraum an: z. B. 0=Artikel, 2=Benutzer, 4=Wikipedia, 10=Vorlagen, 12=Hilfe, 14=Kategorien;

(die zugehörigen Diskussionen werden mit der jeweils folgenden Nummer angegeben: z. B. 1=Artikeldiskussionen, 3=Benutzerdiskussionen, 11=Vorlagendiskussionen)

associated=1 zeigt die Beiträge zu dem mit namespace=x angegebenen Namensraum und der zugehörigen Diskussionen an

(z. B. zeigt namespace=2&associated=1 Beiträge auf Benutzer- und Benutzerdiskussions-Seiten an)