Nezhan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nezhan

Nezhan është një fshatKomunën ZavalinëRrethin e ElbasanitShqipërisë. Eshte nje nder fshatrat me te bukur te zones se Shpatit.

Eshte fshat me tradita dhe vlera te medha kulturore. Ky fshat njihet per kulturen e vecante por sidomos per mikpritjen nga banoret e zones.

Fshati nezhan karakterizohet nga relievi kodrinor-malor. Numri i popullesise se ketij fshati ka ardhur duke u ulur per shkak te levizjeve te banoreve brenda dhe jashte vendit. Eshte zone nga e cila prodhohen shume produkte bujqesore. Veshja tradicionale e ketij fshati eshte mjaft e vecante dhe me vlera te medha kulturore. Banoret e ketij fshati i perkasin besimit te krishtere. Ne kete fshat ndodhet edhe nje rezervuar i cili i shton edhe me shume bukurine ketij vendi. Per te mos harruar dhe kishen "Ngjallja e zotit Krisht "( Kishë ortodoksie lindore )ne te cilen festohen shume festa nga banoret e zones dhe nje prej tyre eshte festa e pashkeve.