Jump to content

Ngjala

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ngjalë
American eel, Anguilla rostrata
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Nënklasa:
Infraklasa:
Mbirendi:
Rendi:
Anguilliformes

The European conger is the heaviest of all eels

Ngjala është peshk i ujërave të ëmbla që jeton në shumicën e lumenjve dhe liqeneve të Shqipërisë.

Është i përhapur në pothuajse të gjitha lumenjtë dhe liqenet e Evropës.

Është peshk me trup të zgjatur, dhe mund të rritet deri në gjatësinë 2–3 m. Ka mbi 800 lloje ngjalash, dhe shumica prej tyre jetojnë në ujrat e kripura të deteve e oqenave, por lloji më i njohur është ai rendit Anguilla të cilët jetojnë në ujra të ëmbla, dhe kthehen në dete e oqeane për t'u shumuar.