Novi Grad, Sarajevë

Coordinates: 43°50′56″N 18°22′16″E / 43.84889°N 18.37111°E / 43.84889; 18.37111
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nuk duhet të ngatërrohet me Novi Gradin, një tjetër komunë në Bosnje dhe Hercegovinë.
Novi Grad është shënuar me numrin 5 - Harta e Kantonit të Sarajevës.

Novi Grad (Boshnjake shqiptim: [nôʋiː grâːd]; përkthyer Qyteti i Ri) është njëra nga katër komunat , të cilat e përbëjnë qytetin e Sarajevës, dhe Kantonin e SarajevësBosnjë dhe Hercegovinë.

Popullsia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2005, 86% e popullsisë së komunës ishin boshnjakë.

Komunitetet dhe lagjet në Novi Grad[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Boljakov Potok
 • Staro Hrasno
 • Čengić Vila
 • Otoka
 • Švrakino selo I
 • Švrakino selo II
 • Švrakino selo III
 • Aneks
 • Alipašino polje-A Faza
 • Alipašino polje-B Faza
 • Alipašino polje-C Faza
 • Saraj Polje (Vojničko Polje)
 • Olimpijsko selo Mojmilo
 • Dobrinja A
 • Dobrinja B
 • Dobrinja C
 • Dobrinja D
 • Buća potok
 • Dolac
 • Alipašin Most II
 • Alipašin Most I
 • Briješće
 • Sokolje
 • Dobroševići

Pamje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pamje panoramike e Novi Gradit, Sarajevë nga Saraj Polje (Vojničko polje), në vjeshtë të vitit 2005.
Pamje panoramike e Novi Gradit; Alipašino polje-A Faza; nga Hotel Sarajeva, pranverë 2013.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 43°50'56"N 18°22'16"E / 43.84889°N 18.37111°D / 43.84889; 18.3711143°50′56″N 18°22′16″E / 43.84889°N 18.37111°E / 43.84889; 18.37111