Osman Ismaili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Dr Osman Ismaili ka lindur më 10 shkurt të vitit 1949Prishtinë është profesor akademik,jurist Shqiptar nga Kosova i cili është edhe doktor i shkencave juridike dhe punon si profesor i rregullt në Universitetin e Prishtinës ku dhe ligjeron lende ne programin Bachelor dhe Master, shkollen fillore dhe a’te te mesme e kreu ne vendlindje ndersa ne vitin 1971 diplomoi per juridik (drejtësi) nga Fakulteti Juridik i Univeristit te Prishtinës ndersa ne vitin 1974 u punsua si profesor ordinar ne Universitetin i Prishtinës ku ligjeron lëndë te ndryshme juridike si Fillet e së Drejtës,Retorika etj… ndersa ne vitn 1974 ka dhene e dhe provimin e jurispodencës dhe ne vitin 1981 në Prishtinë kreu magjistraturën në lemin e shkencave juridike dhe me vone ne vitin 1999 pëfundimisht kreu edhe doktoraturën per lëmin e shkencave juridike pas nje pune te gjatë ne këtë lëmin po ashtu profesor Ismaili ka te botuara punime shkencore ne reveisten shkencore ‘’E Drejta’’ dhe ka te botuar disa libra universatar dhe nga viti 2013 eshte ligjerues edhe ne Fakultetin Juridik te Universiteti Kadri ZekaGjilan dhe është ne prag të pensionimit dhe eshte nje nga profesoret me te rrespektuar ai flete disa gjuhe si gjuhën serbo-kroat dhe turke Profesor Ismajli ka dhënë kontribut te madhë ne Fakultetin Juridik se bashku me profesoret e tjere te gjenerates se tij te njohur si Esat Stavileci,Arsim Bajrami,Kurtesh Salihu[1]

Botimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 2000 Partitë Politike Shqiptare në Kosovë (1989-1998) dhe çeshtja e Kosovës.
  • 2001 Fillet e së Drejtës
  • 2011 Dinjiteti i Njeriut te sotëm
  • 2012 Metodologjia e se Drejtës

Mirenjohjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://juridiku.uni-pr.edu/getattachment/Personeli/Personeli-akademik/Prof-Dr-Osman-Ismaili/oSMAN-iSMAILI.pdf.aspx