Osmanistika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Osmanistika është një degë ndërdisiplinore e shkencave humane që trajton historinë, kulturën, kostumet, fenë, artin, letërsinë, muzikën,ekonominë dhe politikën e Perandorisë Osmane. Ajo shtë një nën-kategori e studimeve orientale dhe studimeve të Lindjes së Mesme, si dhe studimeve turke .

Sipas Marc David Baer, studimet osmane janë një "fushë e sfiduar nga ana etike" sepse "mohimi i gjenocidit armen është i përhapur". [1]

Institucione të specializuara në studimet osmane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Shoqata e Studimeve Turke
  • Qendra Skilliter për Studime Osmane
  • Qendra për Studime Osmane në SOAS, Universiteti i Londrës
  • Studimet Otomane dhe Turke, Universiteti i Çikagos
  • Studime Otomane dhe Turke, Universiteti Stanford
  • Qendra për Studime Osmane, Beograd
  • Shoqata e Studimeve Osmane dhe Turke 

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ جدلية, Jadaliyya-. "Marc David Baer, Sultanic Saviors and Tolerant Turks: Writing Ottoman Jewish History, Denying the Armenian Genocide (New Texts Out Now)". Jadaliyya - جدلية (në anglisht). Marrë më 17 dhjetor 2020.