Otto Wretling

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Otto Leonard Wretling (26 qershor 1876 - 10 nëntor 1971) ishte arstistë, skicograf dhe piktor suedezë. Në vitin 1905, Otto filloi një firmë së bashku me vëllain e tij Vilheim në Umeå për të prodhuar mobilje. Kjo firmë ishte aktive deri në vitin 1969. Të gjithë fëmijët e tij kanë punuar në këtë ndërmarrje.

Gruaja e tij Frida ishte udhëheqëse. Djali i tij Bo Wretling ishte më puntori i kësaj ndërmarrje që ka punuar në dizjanimin e mobiljeve. David Wretling ishte skulptor dhe nxënësi i Carl Milles. Stig Wretling ishte puntorë në firmën e babait të tij dhe punonte si dekorues i mobiljeve. Kjell Wretling shkoi për të shkolluar në arkitekturë, por para kësaj ka punuar gjithashtu në firmë dhe ka dizajnuar mobiljet. Vajza e tij Anna Wretling punonte si dizajnueze në tekstile. Berta Wretling ka punuar me shitje dhe sallë ekspozite.