Përdoruesi:Puntori/artikulli i muajit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Figura e ditës Artikulli i muajit
Apollonia odeon.jpg
Shih të gjitha figurat e ditëve
Lufta e Parë Botërore

Lufta e Parë Botërore apo Lufta e Madhe ishte lufta që përfshiu pothuajse gjithë botën, nga viti 1914 deri në vitin 1918. Kjo luftë e paparë ndonjëherë në historinë e njerëzimit i kushtoi atij humbjen e mbi nëntë milionë njerëzve. "Lufta e Madhe" përfshiu gjashtë kontinentet e banuara të lëmshit tokësor: Evropën, Azinë, Afrikën, Amerikën e Jugut, Amerikën e Veriut dhe Australinë.

Lufta e I Botërore nisi me vrasjen e kryedukës Franc Ferdinandit, trashëgimtarit të tronit të Perandorisë Austro-Hungareze në Sarajevë të Bosnjës nga kombëtaristi serbo-boshnjak Gavril Princip me 28 qershor 1914....


Lexo më tej artikullin
Lehtësimet e realiimit të projektit
0. Projekt i koduar për tu redaktuar nga të gjithë.
1. Figurën e ditës e vendosim në një stamp të posaçme të emëruar (data dhe muaji jan vetm shembull): 20 shkurt figura e ditës Ky emer i kësaj stame mundëson që figurat paraprakisht t'i vendosim në stampat përkatëse dhe t'i thirrim përmes kodit {{{{CURRENTDAY}} {{CURRENTMONTHNAME}}}} figura e ditës në stampën {{stampa:aktuale 2}}.
2. Artikullin e muajit e vendosim në stampën me emrin: Mars artikulli i muajit të cilën e thirrim përmes kodit: {{{{CURRENTMONTHNAME}}}} artikulli i muajit}} në stampën {{stampa:aktuale 2}}.
3. Në stampën aktuale 2 e cila do të dukej si më sipër vendosim kodin e thirrjes së figurës nga stampa e figurës si dhe kodin e thirrjes së artikullit nga stampa e artikullit.
4. Ky kodim do të mundësonte që stampa aktuale 2 të mbrohej sepse nuk do të ket nevoj të freskohet. Kjo stamp do të dukej:
 {|class="wikitable" width=100%
 |-
 ! Figura e ditës !!colspan="2"|Artikulli i muajit
 |-
 !rowspan="2" width=45%|{{{{CURRENTDAY}} {{CURRENTMONTHNAME}}}} figura e ditës
 <br>[[Wikipedia:Figura e ditës|Shih të gjitha figurat e ditëve]]
 |colspan="2"|{{{{CURRENTMONTHNAME}}}} artikulli i muajit}}
 |}