Përgjimi i telefonit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pajisja e përgjimit të telefonit Jitka.

Përgjimi i telefonit ose përgjimi është monitorimi i bisedave telefonike dhe të bazuara në internet nga një palë e tretë, shpesh me mjete të fshehta. Rubineti e mori emrin e vet sepse, historikisht, lidhja e monitorimit ishte një trokitje e vërtetë elektrike në linjën telefonike. Përgjimi ligjor nga një agjenci qeveritare quhet gjithashtu përgjim i ligjshëm. Përgjimi pasiv monitoron ose regjistron trafikun, ndërsa përgjimi aktiv e ndryshon ose e ndikon atë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]