Jump to content

Paketa e ndihmës së parë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komplete të mëdha dhe të vogla të ndihmës së parë të përdorura nga Kryqi i Kuq Britanik për ndihmën e parë në ngjarje, në gjelbërimin e njohur ndërkombëtarisht të sigurisë me një kryq të bardhë. Këto komplete përmbajnë gjithashtu kryqin e kuq, i cili është një simbol i mbrojtur sipas Konventave të Gjenevës dhe mund të përdoret vetëm nga Kryqi i Kuq ose ushtria.

Një paketë e ndihmës së parë, çantë e ndihmës së parë ose çantë mjekësore është një koleksion i furnizimeve dhe pajisjeve që përdoren për të dhënë trajtim të menjëhershëm mjekësor, kryesisht për të trajtuar lëndimet dhe gjendje të tjera të lehta ose të moderuara mjekësore. Ka një variacion të gjerë në përmbajtjen e kompleteve të ndihmës së parë bazuar në njohuritë dhe përvojën e atyre që i bashkojnë, kërkesat e ndryshme të ndihmës së parë të zonës ku mund të përdoret dhe ndryshimet në legjislacion ose rregullore në një fushë të caktuar.

Standardi ndërkombëtar për kutitë e ndihmës së parë është se ato duhet të identifikohen me simbolin grafik ISO për ndihmën e parë (nga ISO 7010), i cili është një kryq i bardhë i barabartë në një sfond të gjelbër.

Kompletet standarde shpesh vijnë në kuti plastike të qëndrueshme, qese pëlhure ose në kabinete të montuara në mur. Lloji i kontejnerit do të ndryshojë në varësi të qëllimit, dhe ato variojnë në madhësi nga madhësia e portofolit deri në një kuti të madhe. Rekomandohet që të gjitha kompletet të mbahen në një enë të pastër kundër pluhurit dhe lagështirës për ta mbajtur përmbajtjen të sigurt dhe aseptike.

Pakot duhet të kontrollohen rregullisht dhe të rimbushen nëse ndonjë send është i dëmtuar ose i vjetëruar.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]