Palloi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Palloi i bardhë ka një mutacion gjenetik që njihet me emrin “Leucism”, e cila shkakton mungesën e pigmenteve në pendë. Këto specie kaq mahnitëse dhe që kanë frymëzuar shumë e shumë krijues, sidomos në fushën e modës gjenden në Australi dhe në Indi. I vetmuar dhe banor kryesisht i pyjeve tropikalë, palloi shquhet për madhështinë e tij të pendëve me plot ngjyra e të mëdha. Bukuria tek këto shpend u takon vetëm meshkujve, ndërsa femra, sunduese sigurisht tek lloji, janë më pak të bukura. Palloi ka 200 pupla të zgjatura në pjesën e pasme të tij dhe me ngjyra të ndryshme. Puplat e shndritshme nuk janë vetëm për të tërhequr femrat e species, por edhe për vëmendjen e shumë njerëzve.Zogj të tillë shihen nëpër kafaze dhe rrallë në natyrë për shkak të “vetmisë” së tyre në terrene të fshehura. Edhe pse, puplat e tyre të gjata nuk e ndihmojnë për të fluturuar.Shpejtësia më e madhe e tyre në ajër është 16 kilometra!