Jump to content

Pashallia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Pashalli)
Pashallia

Pashallia është një fshat në Rrethin e BeratitShqipëri që përfshihet në Bashkinë e Urës Vajgurore.

Të dhënat për fshatin Pashalli janë marrë nga libri i autorit Yzedin Hajdaraj me titull "Pashallia nga gojëdhënat në dokument"

  • Koordinatat gjeografike janë keto : ( nxjerrë nga harta topografike )
    • Gjerësi gjeografike jugore ; 40°29′20″
    • Gjerësi gjeografike veriore: 40°52′20″
    • Gjatësi gjeografike perëndimore: 19°33′43″
    • Gjatësi gjeografike lindore: 19°46′35″

Pashallia kufizohet me keto fshatra: Në jug Konizbalta.Në veri Çifliku. Në Lindje Guribardhë dhe Gorica e Mushaut. Në perëndim Poshnja,Vokopola dhe Skrevani. ===Relievi=== K Kryesisht fushor i përbërë nga fusha e cila zë 60% të sipërfaqes,32m nga niveli i detit.Kodra e Hallvaxhiasit me lartësi 82m.Mali i Pashallisë në perëndim e ndan nga Poshnja ,Vokopola dhe Skrevani me lartësi 290m lartësi.Në jug të këtij fshati ndodhet depresioni i kënetës ,i cili e ndan me Konizbaltën në pikën më të ulët 26m nga niveli i detit.Fusha pjellore,kodra e bukur, mali i pasur me gelqerorë dhe kullote për bagëtinë, burimet në dy anët e maleve e bëjnë fshatin të pasur me të gjitha resurset ekonomike.Pashallisë ja ka dhënë zoti të gjitha format e relievit. Në pejsazhin e saj natyror gjen format më të larmishme,gjeomonumenti i Rakovës dhe Shkëmbi i Korbit,biomonumenti i Pyllit të Qelpsit dhe Lisit të Beut në Hallvaxhias, hidromonumentet e Burimeve të kroit Pashalli dhe të Shajnovës. Në vitin 1955 u hap kanali i kullimit të fushës dhe kenetes. Këneta me sipërfaqe 180ha u tha në vitin 1973.Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]