Pasiguria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pasiguria i referohet situatave epistemike që përfshijnë informacion të papërsosur ose të panjohur. Ai zbatohet për parashikimet e ngjarjeve të ardhshme, për matjet fizike që janë bërë tashmë ose për të panjohurën. Pasiguria lind në mjedise pjesërisht të vëzhgueshme ose stokastike, si dhe për shkak të injorancës, përtacërisë ose të dyja. Ajo lind në çdo numër fushash, duke përfshirë sigurimin, filozofinë, fizikën, statistikën, ekonominë, financën, mjekësinë, psikologjinë, sociologjinë, inxhinierinë, metrologjinë, meteorologjinë, ekologjinë dhe shkencën e informacionit.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]