Jump to content

Pavlina Nika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pavlina Nika, lindi më 15 maj të vitit 1931 në qytetin e Korçës , është këngëtare shqptare.

Në fillimet e saj, ajo mori pjesë në grupin amator të Radio-Korçës. Në vitet ’50 ishte këngëtare soliste në Ansamblin e Ushtrisë dhe u afirmua si këngëtare e skenës në Estradën e Ushtarit. Ka punuar nën drejtimin e muzikantëve të talentuar dhe artistëve të mëdhenj të muzikës tonë si Çesk Zadeja, Ibrahim Tukiçi, Avni Mula, Pandi Peleshi, etj. Në vitin 1957 kaloi në Estradën e Tiranës dhe së bashku me këngëtaren Anita Take u bënë të njohura e mjaft të preferuara me interpretimin e tyre në skenat e vendit, por edhe ato të Evropës.