Peca (Ishull)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Pa referenca, Pa lidhje interwiki, Nuk ka strukture te mirë, Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --Liridon 8 shtator 2010 21:15 (CEST)

Pecë, (Greqisht: Σπέτσες/Spétses) është një nga Ishujt Saronik në detin Egje, në Greqinë qendrore. Pecë me disa ishuj dhe shkëmbinj fqinje bën një komunë të veçantë në kuadër të qarkut Ishujt të Atikës. Selia e komunës është vendbanimi më e madhe qe ka të njëjtin emër Pecë si ishullin, dhe gjendet në anën verilindore të ishullit.