Jump to content

Pema e njohjes së të mirës dhe të keqes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adami dhe Eva - Parajsa, rënia e njeriut siç përshkruhet nga Lucas Cranach Plaku, Pema e njohjes së së mirës dhe së keqes është në të djathtë.

judaizëm dhe krishterim, pema e njohjes së së mirës dhe së keqes (hebraisht tiberiane: ʿêṣ had-daʿaṯ ṭōḇ wā-rāʿ, latinisht: Lignum scientiae boni et mali) është një nga dy pemët specifike në historinë e Kopshtit të EdenitZanafilla 2–3, së bashku me Pemën e jetës. Përndryshe, disa studiues kanë argumentuar se pema e njohjes së së mirës dhe së keqes është vetëm një emër tjetër për Pemën e Jetës.[1]

  1. ^ Makowiecki, Mark (2020-12-12). "Untangled Branches: The Edenic Tree(s) and the Multivocal WAW". The Journal of Theological Studies. 71 (2): 441–457. doi:10.1093/jts/flaa093. ISSN 0022-5185. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)