Jump to content

Peni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Peni 1858, bakri. Viktoria

"Peni" është titulli i këtij artikulli.Për përdorime të tjera shihni "Nënfishat".

Peni(Anglisht: Penny, Simboli:p, Shumës: Pensë(pence)) është nënfishi i vetëm i Paund sterlinës ku 1 paund është i barabartë me 100 peni.

Një peni është një monedhë angleze por edhe në Amerikë një peni është monedhë (në Amerikë zakonisht një peni do të thotë një cent).

Peni dhe Centi në shqip që të kenë kuptim zakonisht përkthehen Qindarkë.

Monedhat angleze të penit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Monedhat angleze të penit janë të 6 prerjeve: 1p, 2p, 5p, 10p, 20p dhe 50p.

Para Prapa Denominimi Ngjyra Para Prapa Forma
-- -- 1 Peni Ngjyrë bakri Në mes mretëresha e Anglisë Elizabeta e II, poshtë, anash dhe sipër shkrimi "Elizabeth II D G REG F D 2013" (Elizabeta e II D G REG F D 2013) Një pjesë e figurës që formohet nga 8 monedha angleze të tanishme Rrethore
-- -- 2 Pensë Ngjyrë bakri Në mes mretëresha e Anglisë Elizabeta e II, poshtë, anash dhe sipër shkrimi "Elizabeth II D G REG F D 2013" (Elizabeta e II D G REG F D 2013) Një pjesë e figurës që formohet nga 8 dha angleze të tanishme Rrethore
-- -- 5 Pensë E bardhë Në mes mretëresha e Anglisë Elizabeta e II, poshtë, anash dhe sipër shkrimi "Elizabeth II D G REG F D 2013" (Elizabeta e II D G REG F D 2013) Një pjesë e figurës që formohet nga 8 dha angleze të tanishme Rrethore
-- -- 10 Pensë E bardhë Në mes mretëresha e Anglisë Elizabeta e II, poshtë, anash dhe sipër shkrimi "Elizabeth II D G REG F D 2013" (Elizabeta e II D G REG F D 2013) Një pjesë e figurës që formohet nga 8 dha angleze të tanishme Rrethore
-- -- 20 Pensë E bardhë Në mes mretëresha e Anglisë Elizabeta e II, poshtë, anash dhe sipër shkrimi "Elizabeth II D G REG F D 2013" (Elizabeta e II D G REG F D 2013) Një pjesë e figurës që formohet nga 8 dha angleze të tanishme 7-këndësh
-- -- 50 Pensë E bardhë Në mes mretëresha e Anglisë Elizabeta e II, poshtë, anash dhe sipër shkrimi "Elizabeth II D G REG F D 2011" (Elizabeta e II D G REG F D 2011) Një pjesë e figurës që formohet nga 8 dha angleze të tanishme 7-këndësh