Popullsia e Guajanës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Rritja e popullsisë
Dendësia

Popullsia e Guajanës është rreth 770.000, të cilat 90 % jetojnë afër bregdetit (10 % të sipërfaqes e Guajanës) edhe në lindje e lumit Essequibo. Popullsia e tashme e Guajanës është racialisht dhe etnikisht e përzuar, shumësia e tyre kanë ardhë si punëtorë nga Irlanda, Holanda, Portugalia edhe Gjermania ose kanë ardhë si skllav Afrika, India, Kina edhe Australia.

Gjuha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjuha zyrtare është një lloj anglishte, por flitet edhe Hindi edhe gjuhe indigjene nëpër pyje.

Grupët etnike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të vitit 2002 :

  • 43,4 % Indianët nga India-Britanike kanë ardh si skllav
  • 30,2 % Njerëz Zezak
  • 16,7 % Njerëz multiracial
  • 9,2 % Njerëz e vendit
  • 0,2 % Kinezë
  • 0,2 % Portugezët
  • 0,1 % Njerëz të Bardh

Feja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fejëtare në përqindtë :