Porsche

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Dr Ing h. c. F. Porsche AG është një prodhues i automobilash, me seli në Stuttgart-Zuffenhausen. Kompania ka degët për prodhimin e makinave në Shtutgart dhe Leipzig. Porsche AG që nga 2007, është një degë 100 % e Porsche SE Automobil Holding, me 7 dhjetor 2009 Volkswagen mori pjese me 49,9 % në kompani. Origjina e Porsche AG është themeluar në vitin 1931 nga Ferdinand Porsche me zyrën dizajnuese në Shtutgart.