Prona publike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Prona publike është pronë që i dedikohet përdorimit publik. Termi mund të përdoret ose për të përshkruar përdorimin për të cilin është vënë prona, ose për të përshkruar karakterin e pronësisë së saj (në pronësi kolektive nga popullsia e një shteti). Kjo është në kontrast me pronën private, në pronësi të një personi individual ose subjekteve artificiale që përfaqësojnë interesat financiare të personave, siç janë korporatat. Pronësia shtetërore, e quajtur gjithashtu pronësi publike, pronësi e qeverisë ose pronë shtetërore, janë interesa pronësore që i janë kushtuar shtetit, dhe jo një individi ose komunitetesh.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]