Qeveria e Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qeveria e Shqipërisë fillon të veprojë që nga 28 nëntori i vitit 1912.

Që nga kjo datë deri më sotë qevreria e shqipërisë ka shërbyer në disa lloje të sistemeve shtetrore që nga sistemi borgjezë, mbretërorë, demokratikë, socialistë e deri në ditët tonë pjesë qeverisëse e sistemit shtetrorë parlamentarë.

Gjatë kësaj periudhe ajo përposë kyeministrit ka ndryshuar, ka hapur apo mbyllurë ministri për lëmi të ndryshme. Kështu ndër ministrat e saj të deri tanishëm janë dhe emra të ministrave të paraqitur në seksioin e mëposhtëm.

Ministra të shqipërisë[redakto | redakto tekstin burimor]

Sipas ABC-së
Emri Mbiemri Ministër i/e erdhi viti shkoi viti
Abdurraman Dibra Punëve të Brendëshme 27 maj
28 shtator
1924
1925
10 qershor
10 shkurt
1924
1927
Ahmet Zogu Punëve të Brendëshme 30 janar 1920 14 nëntor 1920
Aldo Bumci Drejtësisë
Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
Punëve të Jashtme
7 shtator
25 prill
3 prill
2005
2011
2013
mars
3 prill
13 shtator
2007
2013
2013
Alfred Serreqi Punëve të Jashtme 11 prill 1992 11 korrik 1996
Ali Kazazi Punëve të Brendëshme 24 qershor 1997 25 korrik 1997
Aqif Pashë Elbasani Punëve të Brendëshme 28 mars 1914 3 shtator 1914
Arben Imami Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit
Drejtësisë
Reformës Legjislative dhe Marrdhenieve me Parlamentin
Mrojtjes
?
?
?
shtator
2001
2000
1997
2009
shkurt
?
?
13 shtator
2002
2001
1999
2013
Arben Qamil Malaj Ekonomisë ? 2002 ? 2005
Arenca Trashani Integrimit 7 shtator 2005 19 mars 2007
Arjan Starova Punëve të Jashtme 12 prill 1997 25 korrik 1997
Arta Dade Kulturës, Rinisë dhe Sporteve
Punėve tė Jashtme
korrik
shtator
1997
2001
prill
korrik
1998
2002
Bajram Fejzi Punëve të Brendëshme 16 tetor 1921 6 dhjetor 1921
Bajram Yzeiri Rendit Publik 12 qershor 1991 4 dhjetor 1991
Bamir Topi Bujqësisë dhe Ushqimit ? 1996 ? 1997
Bashkim Fino Kryeministër 9 mars 1997 29 qershor 1997
Bashkim Kopliku Punëve të Brendëshme 14 prill 1992 10 korrik 1996
Bedri Spahiu Arsimit dhe Kulturës 24 korrik 1953 21 qershor 1955
Behar Shtylla Punëve të Jashtme 24 korrik
23 korrik
22 qershor
16 korrik
1953
1954
1958
1962
22 qershor
22 qershor
14 korrik
18 mars
1958
1958
1962
1966
Belul Çelo Punëve të Brendëshme 13 mars 1997 22 qershor 1997
Beqir Balluku Mbrojtjes 24 shtator 1953 30 tetor 1974
Besnik Mustafaj Punėve tė Jashtme 12 shtator 2005 ? 2007
Bilbil Klosi Drejtësisë 24 korrik 1953 14 tetor 1966
Ceno Kryeziu Punëve të Brendëshme 1 shkurt 1925 23 tetor 1925
Ekrem Libohova Punëve të Brendëshme janar 1943 shkurt 1943
Edi Rama Kulturës, Turizmit, Rinisë dhe Sporteve ? 1998 ? 1999
Enver Hoxha Mbrojtjes
Punëve të Jashtme
Kryeministër
?
?
?
1944
1946
1946
?
?
?
1953
1953
1954
Eqrem Bej Vlora Ministër i Tokave të Lirueme
Ministër i Kulturës
Punëve të Jashtme
dhjetor
maj
17 korrik
1941
1943
1944
shkurt

28 gusht
1943
1944
Esat Pashë Toptani Kryeministër 12 tetor
5 tetor
1913
1914
12 shkurt
24 shkurt
1914
1916
Esmeralda Uruçi Kulturës, Rinisë dhe Sporteve ? 1999 ? 2001
Ethem Toto Punëve të Brendëshme 21 tetor 1935 7 nëntor 1936
Fatmir Mediu Mbrojtjes ? 2007 ? ?
Feçor Shehu Punëve të Brendëshme ? 1979 ? 1982
Fuat Dibra Punëve të Brendëshme 19 nëntor 1920 1 korrik 1921
Gaqo Tashko Agrokulturës 22 tetor
11 janar
22 mars
1944
1946
1946
10 janar
18 mars
5 korrik 1950
1946
1946
1950
Genc Pollo Arsimit dhe Shkencës ? 2007 ? ?
Gogo Nushi Tregëtisë dhe Komunikimiti 24 korrik
23 korrik
22 qershor
1953
1954
1958
23 korrik
22 qershor
14 korrik
1954
1958
1962
Gramoz Ruçi Punëve të Brendëshme 22 shkurt 1991 10 tetor 1991
Hajredin Shyti Rendit Publik 11 maj 1991 4 qershor 1991
Haki Toska Financave 27 dhjetor 1978 17 dhjetor 1981
Halit Shamata Punëve të Brendëshme 1 korrik 1996 1 mars 1997
Haxhi Lleshi Punëve të Brendëshme 22 tetor
11 janar
1991
1946
10 janar
18 mars
1946
1946
Hekuran Isai Punëve të Brendëshme ? ? ? ?
Hysni Kapo Bujqësisë 6 shtator
24 korrik
1951
1953
24 korrik
23 korrik
1953
1954
Ibrahim Biçaku Punëve të Brendëshme shtator 1944 nëntor 1944
Igli Toska Punëve të Brendëshme dhjetor 2003 1 shtator 2005
Ilir Gjoni Mbrojtjes
Punëve të Brendëshme
?
12 shtator
2000
2001
?
29 janar
2000
2002
Ilir Meta Kryeministër
Kryeministër
ZvKryeministër
ZvKryeministër
Punëve të Jashtme
Koordinimit Qeveritar
nëntor
shtator
tetor
korrik
korrik
tetor
1999
2001
1998
2002
2002
1998
shtator
shkurt
tetor
korrik
korrik
tetor
2001
2002
1999
2003
2003
1999
Iljas Reka Agrokulturës 5 korrik 1950 6 shtator 1951
Ismail Lleshi Mbrojtjes ? 2000 ? 2001
Jemin Gjana Bujqėsisė, Ushqimit dhe Mbrojtjes sė Konsumatorit ? 2007 ? ?
Kadri Hazbiu Punëve të Brendëshme
Mbrojtjes
?
?
1954
1979
?
tetor
1980
1982
Kiço Mustaqi Mbrojtjes ? 1990 ? 1991
Kol Bibë Mirakaj Punëve të Brendëshme maj 1943 gusht 1943
Kostaq Kota Punëve të Brendëshme 11 maj
5 shtator
1928
1928
1 shtator
13 janar
1928
?
Koçi Xoxe Punëve të Brendëshme prill 1946 nëntor 1948
Lavdosh Ahmetaj Energjetikës ? 1983 ? 1990
Lefter Goga Financave ? 1974 ? 1976
Llambi Ziçishti Shëndetësisë ? 197 ? ?
Luan Hajdaraga Mbrojtjes ? 1998 ? 2000
Luan Rama Punëve të Brendëshme korrik 2002 tetor 2003
Luigj Gurakuqi Arsimit dhjetor 1912 ? ?
Lulzim Basha Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit
Punëve të Jashtme
Punëve të Brendëshme
shtator
maj
shtator
2005
2007
2009
maj
shtator
prill
2007
2009
2011
majlinda Bregu Integrimit mars 2007 shtator 2013
Maksim Cikuli Shëndetësisë dhe i Mbrojtjes së Mjedisit ? 1994 ? 1997
Maksim Konomi Pluralizmit për Shkencën ? ? ? ?
Maliq bej Bushati Punëve të Brendëshme prill 1939 nëntor 1939
Manol Konomi Drejtësisë 22 tetor
11 janar
18 mars
5 korrik
1944
1946
1946
1950
10 janar
18 mars
30 qershor
1 janar
1946
1946
1950
1951
Manush Myftiu Drejtësisë
Shëndetësisë
Arsimit dhe Kulturës
Arsimit dhe Kulturës
1 janar
4 qershor
22 qershor
16 korrik
1951
1956
1958
1962
1 janar
21 qershor
korrik
janar
1952
1958
1962
1965
Mark Gjon Markaj Punëve të Brendëshme nëntor 1941 janar 1943
Medar Shtylla Shëndetit Publik 24 korrik 1953 4 prill 1956
Mehdi bej Frashëri Punëve të Brendëshme 25 dhjetor 1918 29 janar 1920
Mehmet Shehu Kryetar i Këshillit të Ministrave
Punëve të Brendëshme
Mbrojtjes
20 korrik
1 tetor
30 tetor
1954
1948
1974
18 dhjetor
23 korrik
26 prill
1981
1954
1980
Muhamet Kapllani Punëve tė Jashtme 22 shkurt 1991 6 dhjetor 1991
Musa Juka Punëve Brendshëm dhe Botërore 28 shtator
22 prill
11 nëntor
9 nëntor
1925
1931
1933
1936
10 shkurt
7 dhjetor
16 tetor
7 prill
1927
1932
1935
1939
Myfit Libohova Kryeministër
Drejtësisë
Punëve të Brendëshme
Financave
Punëve të Jashtme
?
?
?
?
?
1913
?
?
?
?
?
?
?
?
?
1914
?
?
?
?
Nard Ndoka Shëndetësisë 19 mars 2007 ? ?
Ndre Legisi Sekretar Shteti në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Shqipërisë
Ministër Shteti
25 korrik
7 korrik
1997
2000
prill
qershor
1998
2002
Neritan Ceka Punëve të Brendëshme ? 1997 ? 1998
Nesti Nase Punëve të Jashtme ? 1963 ? 1982
Omer Nishani Punëve të Jashtme 22 tetor
11 janar
1944
1946
10 janar
18 mars
1946
1946
Pandeli majko Kryeministër
Mbrojtjes
Mbrojtjes
?
?
?
1998
2001
2002
?
?
?
1999
2002
2005
Pandi Kristo Ministër pa Portofol ? 1948 ? ?
Paskal Milo Punëve të Jashtme 25 korrik 1997 ? 2001
Perikli Teta Mbrojtjes ? 1991 ? ?
Petro Koçi Rendit Publik 2 tetor 1998 27 tetor 1999
Prokop Murra Mbrojtjes ? 1982 ? 1990
Qirjako Mihali Financave ? 1982 ? 1984
Ramadan Çitaku Financave 22 tetor
11 janar
22 mars
1944
1946
1946
10 janar
18 mars
1 tetor
1946
1946
1946
Ramiz Alia Arsimit dhe Kulturës ? 1955 ? 1958
Rauf Fico Punëve të Brendëshme 12 dhjetor
6 mars
1921
1930
24 dhjetor
1 prill
1921
1931
Reiz Malile Punëve të Jashtme ? 1982 ? 1991
Rexhep Shala Punëve të Brendëshme 16 qershor 1924 23 dhjetor 1924
Rrapo Dervishi Ekonomisë 28 qershor 1980 23 nëntor 1982
Sabit Brokaj Shëndetësisë
Mbrojtjes
?
?
1991
1997
?
?
?
1999
Safet Zhulali Mbrojtjes ? 1992 ? 1997
Salih Dino Punëve të Brendëshme 17 shtator 1914 27 janar 1916
Skënder Gjinushi Arsimit dhe Kulturës
Zv. Kryeministër
Punës dhe Çështjeve Sociale
?
shtator
shtator
1987
2002
2002
?
korrik
korrik
1991
2005
2005
Sokol Olldashi Punëve të Brendëshme 7 shtator 2005 ? ?
Spartak Poçi Punëve të Brendëshme 27 tetor 1999 6 shtator 2001
Spiro Koleka Industrisë dhe Ndërtimit 24 korrik 1953 23 korrik 1954
Stefan Çipa Punëve të Brendëshme 30 janar 2002 12 korrik 2002
Sulejman bej Delvina Punëve të Brendëshme 11 korrik 1921 16 tetor 1921
Shane Korbeci Tregtisë së Jashtme 23 nëntor 1982 22 shkurt 1991
Shaqir Vukaj Mbrojtjes ? 1997 ? ? ?
Shefqet Peçi Minierave
Komunikacioneve e P.T.T
?
?
?
?
?
?
?
?
Shefqet Verlaci Kryeministër ?
?
1924
1939
?
?
?
?
Shinasi Dragoti Ndërtimit ? 1963 ? ?
Shuk Gurakuqi Financave 12 mars 1941 19 janar 1943
Tefta Cami Arsimit dhe Kulturës ? 1976 ? 1987
Tritan Shehu Punëve të Jashtme 11 korrik 1996 12 prill 1997
Tuk Jakova Financave 24 korrik 1953 23 korrik 1954
Thoma Deljana Arsimit dhe Kulturës 18 mars 1966 29 prill 1976
Valentina Leskaj Punës dhe Çështjeve Sociale ? ? ? ?
Vito Kapo Industrisė sė Lehtė 23 nëntor
20 shkurt
1982
1987
20 shkurt
9 korrik
1987
1990
Vladimir Hysi Rendit Publik dhjetor 1991 13 prill 1992
Xhaferr Deva Punëve të Brendëshme tetor 1943 qershor 1944
Xhemal Tafaj Ekonomisë 20 shkurt 1987 9 korrik 1990
Ylli Bufi Industrisë Ushqimore
Kryeministër i Qeverisë së Stabilitetit
Ekonomisë Publike dhe Privatizimit
?
qershor
korrik
1990
1991
1997
?
dhjetor
tetor
1991
1991
1999