Jump to content

Raiden

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Raiden.

Raiden është personazh fiktiv i njohur si zoti i bubullimës i gjithësisë së mortal kombat është edhe mbrojtës i mbretërisë së Tokës. Raiden është i mençur dhe ka forcë të fuqishme. Shpesh , ai lufton kundër të këqive. Raiden ka luajtur një rol i vetmuar në lojën Mortal Kombat dhe duhet të jetë lojëtar i kyçur premtues në të ardhmen. Që nga ajo kohë, ai është Zot i bubullimës, Raiden komandoi shumë aftësi mbinatyrale të tillë aq sa i aftë për kontroll duke vetuar, dhe fluturon. Aq sa i pavdekur, ai mendon në afat të përjetësisë më mirë sesa njeri normal jetëgjatësi dhe memorja e tij e vjetër kthehet në fillim të kohës vetë. Është vështirë se Raiden mund përgjithmonë sinqerisht të vritet. Madje nëse vdekjeprurësi i tij në formë është shkatërrimi.

Tregimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kur mbretëria e Tokës është e re, Raiden është i mbrojtur. Ai lufton me Zotin më të madh mashtrues, Shinnok, kush dëshiron ta rrëzojë shoku shokun? Në luftë ky kërrcënon ta shkatërojë mbretërinë e Tokës. Njëri i plagosur i luftës ishte Saurian(i cili është i përmendur Reptile), me dhunë ata që mbetën të gjallë të tepruara të shkonin në një botë tjetër, i cili emri i saj ishte Zaterra.

Bashkë me ndihmësin e Zotit më të madh, Raiden arriti ta shkatërojë Shinnok dhe ta dëbojë atë në Netherealm dhe mbylli mirë në një vend sekret- ky tempull gjendet në mes të një mali të lartë në Nepal. Raiden mbush katër zotëra- zoti i Erës (Fujin), Zjarrit, Tokës, dhe Ujit.

Amulet.

Kur Sub-Zero petrahiliton amulet i Shinnok prej tempullit për Quan Chi miliona vjet më vonë, Raiden del përpara luftëtarit Lin Kuei, dhe mëson atë të hyjë në Netherealm dhe pushton pas, që të mos ta përdorte Shinnok falas vetë atë. Raiden nuk mund të hyjë aq sa perëndia e tij dëshiron të zhduket në Netherealm. Qëllimi i Sub-Zero brenda Netherealm kishte sukses dhe Shinnok ishte, për kohë, nuk zgjati ky kërrcënim. Megjithëse vonoi ky zbulim kështu që magjistari Quan Chi ia jeb Shinnok një amulet falc, Raiden kurrë nuk e realizoi atë, dhe Quan Chi dëshiron të teprojë në pronën i amulet të vërtetë ër vazhdimin e vjetëve. Disa kohë më vonë, Shang Tsung i ftoi disa luftëtarë të mbretërisë së Tokës të marr pjesë në Mortal Kombat në ishullin e tij. Rreziku i informuar është që Shang Tsung dhe dyluftimi i tij qëndroi në të ardhmen e Tokës, Raiden supozoi në formë vdekjeprurëse dhe luftoi në Mortal Kombat aq sa shumë mirë. Ai është gjithashtu një i vetëm të ketë dëshmi për vdekjen e Sub-Zero në duar të ningjes lugatit Scorpion. Një vit më vonë, pas triumfit të Liu Kang në dyluftim, Raiden mbështet që ai nuk ka zgjedhje por të pranoi Shang Tsung ftesë në garë i Mortal Kombat në Jashtëbote. Megjithatë, prap i ndihmoi pranë Liu Kang dhe luftëtarët e mbretërisë së Tokës, Raiden bindi mësimin e Shang Tsung dhe Shao Kahn është i vrazhdë. I panjohur tek ai, megjithatë, ishte një fakt i dyluftimit JashtëBotes, ishte një hutim i vetëm prej çdo mënyre për të hyrë në mbretërinë e Tokës: duke ringjallur mbretëreshën e Shao Kahn, Sindel, në mbretërinë e tokës të lejoj atë në anëtarësim në mbretëri në rendin të korrigjohet mbretëresha e tij, dhe të fillojë pushtimin në proces. Pavarësisht Shao Kahn po i merr çdo shpirt në Tokë sikur të tijat, Raiden ishte i aftë të ruaj shpirtin e Liu Kang dhe tjetër luftëtar prej Toke. Në paaftësinë e parë të merr pjesë pikërisht në bashkimin e të dyve mbretërive, Raiden vendosi të sakrifikoj imoralitetin e vetëm të tij; ai bëhet i vdekur për t’i ndihmuar luftëtarët e zgjedhur të tij kundër Shao Kahn pas zotit më të madh mohoi të ndihmoj atë. Më në fund, Raiden dhe luftëtarët e mbretërisë së Tokës ishin të aftë ta rrëzojnë Shao Kahn në Mortal Kombat, zmbraps pushtimin pas brenda JastëBotës dhe kthen Tokën (dhe pozitën e tij) Dikur pas pushtimit ishte nxjerrur pas në Jashtëbotë, Shinnok, me ndihmësin e magjistarit të keq Quan Chi, prap njohën tek në lartësi prej Mbretërisë së Tokës dhe zbatojnë mbretërinë. Megjithatë, në këtë kohë lufta është gati gjithashtu të luftoi pranë vdekjeve; me Liu Kang grupon luftëtarët e Tokës në anën e zotit të bubullimës të Forcës të zjarrtë të Raiden dukej i suksesshëm. Tani lëshoi pozitën i zotit të madh, ai ishte prishur e përfundoi pozicioni i tij si mbrojtësi i Mbretërisë së Tokës tek Fujin. Si zoti i madh, Raiden nuk mundi të ndërhyjë kur Shang Tsung dhe Quan Chi vret Liu Kang disa vite më vonë. I lodhur tek shoku i tij për mospranimin e tyre të ndërhyjë, ai heq dorë nga pozicioni i tij si zoti i madh, duke i grumbulluar luftëtarët e tij të ndalë Aleancën Vdekjeprurëse (Deadly Alliance). Në këtë kohë, të goditur katastrofë heronjtë. Luftëtarët e Mbretërisë së Tokës Sonya dhe Cage ishin të shuajtur në betejë me turmën Tarkatan. Kitana and Jax ishin të shuajtur prej Quan Chi kur Kung Lao ishte i shuajtur prej Shang Tsung.