Jump to content

Rajonet dhe Popujt solidarë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Régions et Peuples Solidaires (Shqip: Rajonet dhe Popujt Solidarë) është një federatë politike e partive të ndryshme regjionaliste (veçanërisht të përkatësisë së qendrës së majtë ) në Francë . Ajo u themelua në vitin 1995, për të organizuar një luftë të koordinuar kundër "qëndërsisë pariziane" dhe "konceptimit jakobin të popujve" në nivel shtetëror. Presidenti i saj është Gustave Alirol, kryetari i Partisë Ocitane .

Federata ka lidhje me Aleancën e Lirë Evropiane . François Alfonsi i Partisë së Popullit Korsikan u zgjodh si eurodeputet në zgjedhjet evropiane të vitit 2009 ( Jug-Lindje ) në listën e Europe Écologie dhe është anëtar i Grupit të Gjelbrit-Aleancës së Lirë Evropiane në Parlamentin Evropian.

Anëtarët e Federatës ("partitë e federuara") janë: