Rene Aubry

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rene me kitarë.

Rene Aubry (René Aubry) është një kompozitor francez, aktiv që nga viti 1983.

Në pjesët e tij ai përdor shumë instrumente duke i dhënë theks të veçantë pianos, fizarmonikës, bronzit, mandolinës dhe kitarës, të cilat i lejojnë atij të krijojë një tingull hipnotik, delikat dhe tërheqës, plot nuanca, në të cilat tinguj të ndryshëm konvergojnë, nga muzika klasike te ajo etnike, nga jazz në pop, prandaj është e vështirë për t'u klasifikuar.

Ai kompozoi disa këngë nga albumi Steppe (1990) që më pas u përdorën në filmin Vdekja e Kalit në vitin 1992.