Jump to content

Revolucioni i Katërt Industrial

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Revolucioni i Katërt Industrial (ose Industria 4.0 ) është automatizimi i vazhdueshëm i prodhimit tradicional dhe praktikave industriale, duke përdorur teknologjinë moderne inteligjente. Komunikimi në shkallë të gjerë makinë me makinë (M2M) dhe interneti i gjërave (IoT) janë të integruara për rritjen e automatizimit, përmirësimin e komunikimit dhe vetë-monitorimin, dhe prodhimin e makinave inteligjente që mund të analizojnë dhe diagnostikojnë probleme pa nevojën e ndërhyrjes njerëzore. [1]

  1. ^ November 2019, Mike Moore 05. "What is Industry 4.0? Everything you need to know". TechRadar (në anglisht). Marrë më 2020-05-27.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Emra shifrorë: lista e autorëve (lidhja)